top of page

Tahukah Anda Kos Pendidikan kini Semakin Tinggi?

Yuran-Kursus-Pengajian-Tinggi_edited.jpg

Apa khabar dengan simpanan anda? Masih berani untuk tidak memulakan simpanan untuk pendidikan anak? Tahniah kepada yang sudah memulakan simpanan pendidikan untuk anak. Namun anda PASTI simpanan anda cukup untuk setiap anak anda?

 

Di atas ini saya kongsikan kos yuran bagi Universiti di dalam dan luar negara. Tinggi juga kos pendidikan bukan? Cuba bayangkan pada 10,15,20 tahun akan datang, saya percaya kos pasti akan meningkat berganda ganda mengikut arus kemodenan zaman.

 

Jadi nasihat saya mulakan simpanan pendidikan anak anda dengan lebih konsisten. Tiada masa untuk anda berlengah lagi kerana jika anak anda sedang belajar di sekolah rendah dan Tahun 1 anda cuma punyai masa lebih kurang 10 tahun untuk membuat simpanan.

3-2.png
POGRAM SEPENUH MASA.PNG

carta diatas cukup menakutkan saya dimana masih ramai ibu bapa yang melengahkan simpanan kerana yakin pinjaman pendidikan mampu menanggung kos pendidikan anak mereka kini dan akan datang. Kadar pulangan bayaran balik pinjaman PTPTN juga difasa amat membimbangkan.

 

Sudah tiba masa ibu bapa di Malaysia membuka mata untuk mementingkan simpanan dari anak seawal kelahiran. SSPN-i Plus banyak kelebihan dari segi simpanan yang dijamin oleh kerajaan dan patuh syariah. Menawarkan simpanan serendah RM30 sehingga RM 500 sebulan.

 

Kini kita sebagai ibu bapa harus lebih bijak dalam perbelanjaan dan memilih keperluan tinggi lebih dari kehendak. Di bawah ini saya kongsikan sebahagian pakej simpanan yang boleh anda mulakan hari ini. Masa Depan anak anda terletak pada tindakan anda. JANGAN BERTANGGUH DAN MULAKAN HARI INI!!!

edit intan.jpg
TPAZ.jpg
NILAM.jpg
42190367_846754568865138_909245755531722
ZAMRUD.jpg
BERLIAN.jpg
bottom of page